PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

This Notice is issued to all our valued customers pursuant to and in compliance with the Personal Data Protection Act 2010.

1. The personal data including sensitive personal data processed by us may include but not limited to your name, NRIC, contacts, address, email address, credit card details, health condition and other information for the following purposes:-

(a) to contact you;
(b) to assess your suitability for undergoing our services;
(c) to monitor your treatment progress throughout your engagement in our services;
(d) to understand your requirements and recommend suitable services/treatments and keep track of treatment visits;
(e) to provide you with the latest news updates, promotions, activities and information relating to the products and services;
(f) for internal administrative purposes; and
(g) other purposes, directly or indirectly relating to any of the above.
(hereinafter collectively referred to as the “Purposes”)

2. If you contact us, we may also keep a record of that correspondence. During consultation or in the course of providing services to you, your information such as images, treatment results and details of visit may also be collected and recorded.

3. We wish to inform you that it is necessary for us to process your personal data for the above Purposes.

4. If you fail to supply to us the above personal data, we may not be able to process your personal data for any of the above Purposes.

5. Your personal data was, or may be collected in the future, from the information you provided us in the Package Acknowledgement Form, Customer Consultation Card and any other documents.

6. Disclosure will only be made to our officers, employees, agents, and/or representatives, as well as that of our related corporations, strictly for the Purposes and on “need to know” basis and to comply with all applicable laws, rules, regulations, guidelines and/or other legal requirements.

7. We endeavour to take reasonable precautions to ensure that the personal data that we collect and/or process are accurately reflected in our systems in accordance with the details provided by you. Therefore, the accuracy of the personal data depends to a large extent upon the information you provide.

8. You may at any time request access to, make amendments to and/or obtain a copy of your personal data which are stored in our record. To exercise your rights, please email our Data Protection Officer at enquiry@jonssonprotein.com.my.  We will endeavour to respond to your request(s) within 14 working days after receiving the same wherever possible, but we may charge you a reasonable fee for doing so. Upon receiving the aforesaid request(s) from you, we may request you to provide personal details in order to verify your identity.

9. By communicating with us, using our services and purchasing products from us, you acknowledge that you have read and understood this Notice and agree and consent to the use, processing and transfer of your personal data by us as described in this Notice.

10. We shall have the right to modify, update or amend the terms of this Notice at any time by placing the updated Notice on the websites. By continuing to communicate with us, by continuing to use our services, and purchasing products from us following the modifications, updates or amendments to this Notice, such actions shall signify your acceptance of such modifications, updates or amendments.

11. In the event of inconsistency or conflict between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Personal Data Protection Notice, the English version shall prevail.

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

Notis ini dikeluarkan kepada semua pelanggan kami yang dihargai menurut dan demi mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

1. Data peribadi termasuk data peribadi sensitif diproses oleh kami termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, NRIC, kenalan, alamat, alamat e-mel, maklumat kad kredit, keadaan kesihatan dan maklumat lain bagi tujuan yang berikut:-

(a) untuk menghubungi anda;
(b) untuk menilai kesesuaian anda untuk menjalani servis kami;
(c) untuk menjejaki progres rawatan anda sepanjang penglibatan anda dalam servis kami;
(d) untuk memahami keperluan anda dan mencadangkan servis/rawatan yang sesuai dan menjejaki lawatan rawatan;
(e) untuk memberitahu anda mengenai kemas kini berita terkini, promosi, aktiviti dan maklumat berkaitan dengan produk dan servis;
(f) untuk tujuan pentadbiran dalaman dan
(g) tujuan lain, secara langsung atau tidak langsung yang berkaitan dengan mana-mana di atas.
(seterusnya dirujuk sebagai "Tujuan")

2. Jika anda menghubungi kami, kami juga akan menyimpan rekod. Semasa rundingan atau memberikan servis kepada anda, maklumat anda seperti imej, hasil rawatan dan butir-butir lawatan juga akan dikumpulkan dan direkodkan.

3. Kami ingin memaklumkan kepada anda bahawa ia adalah perlu bagi kami memproses data peribadi anda untuk Tujuan di atas.

4. Jika anda gagal membekalkan kepada kami data peribadi di atas, kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk Tujuan di atas.

5. Maklumat peribadi anda telah diambil, atau akan diambil pada masa akan datang, daripada maklumat yang anda berikan kepada kami dalam Borang Pengakuan Pakej, Kad Perundingan Pelanggan dan dokumen-dokumen lain.

6. Pendedahan hanya akan dibuat kepada pegawai, pekerja, ejen, dan/atau wakil, dan juga syarikat-syarikat berkaitan dengan kami, khusus untuk Tujuan di atas dan atas dasar "perlu tahu" dan demi mematuhi semua undang-undang, kaedah-kaedah, peraturan-peraturan, garis panduan dan/atau keperluan undang-undang lain.

7. Kami berusaha untuk mengambil langkah berjaga-jaga yang munasabah untuk memastikan bahawa data peribadi yang kami kumpulkan dan/atau proses adalah secara tepat digambarkan dalam sistem kami mengikut maklumat yang diberikan oleh anda. Oleh itu, ketepatan data peribadi bergantung sebahagian besar kepada maklumat yang anda bekalkan.

8. Anda boleh pada bila-bila masa minta akses kepada, membuat pindaan kepada dan/atau mendapatkan salinan data peribadi anda yang disimpan di dalam rekod kami. Untuk melaksanakan hak-hak anda, sila e-mel Pegawai Perlindungan Data kami di enquiry@jonssonprotein.com.my. Kami akan berusaha untuk bertindak balas kepada permintaan anda dalam tempoh 14 hari bekerja selepas menerima permintaan anda di mana mungkin, tetapi kami akan mengenakan bayaran yang munasabah untuk berbuat demikian. Apabila menerima permintaan tersebut daripada anda, kami mungkin meminta anda untuk membekalkan maklumat peribadi untuk mengesahkan identiti anda.

9. Dengan berkomunikasi dengan kami, dengan menggunakan servis kami dan membeli produk dari kami, anda mengakui bahawa anda telah membaca dan memahami Notis ini dan bersetuju dengan penggunaan, pemprosesan dan pemindahan data peribadi anda oleh kami seperti yang dinyatakan di dalam Notis ini.

10. Kami berhak untuk mengubahsuai, mengemaskini atau meminda terma-terma Notis ini pada bila-bila masa dengan meletakkan Notis yang telah dikemaskini di laman web kami. Dengan terus berkomunikasi dengan kami, terus menggunakan servis kami, dan terus membeli produk dari kami selepas pengubahsuaian, pembaharuan atau pindaan kepada Notis ini, tindakan itu menandakan anda menerima apa-apa ubahsuaian, pembaharuan atau pindaan kepada Notis ini.

11. Sekiranya terdapat percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia dalam Notis Perlindungan Data Peribadi ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Site designed by Tommy Ng